Samenvoegen tot een sleeve met een freehand tekening




Op de arm van Marcel staan verschillende tattoo's. Deze tattoo's moeten tot een mooie sleeve gevormd worden. Ik heb direct op de arm een 'zon' getekend. Deze ligt achter de tattoo's die er al op staan. Op de foto aan de linkerkant zie je de tekening om de tattoo's heen gezet. Op de foto hieronder het resultaat. Nu gaan we verder onder aan de tattoo en de afbeeldingen die hiervoor gebruikt gaan worden, sluiten we gelijk aan aan de bestaande sleeve. Op de foto is de huid nog wat rood, over vier weken maken een foto van de arm als hij mooi genezen is.

Feniks en schedels

De tattoo van Elroy is getekend om goed op zijn borst te passen. Eerst heb ik de maat opgenomen. Dit gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek. Daarna maak ik het ontwerp, dit past dan precies op de plek waar de tattoo moet komen. De vleugels zijn later met de schouder meegetekend. Dit doe ik als de stencil op de huid is geplakt.
Het is een best pijnlijke plek om een tattoo te laten zetten. Deze is dan ook in twee keer gedaan.

Ontwerp op maat

Vandaag verder gewerkt aan een aantal ontwerpen om de komende weken te zetten. Al deze ontwerpen zijn naar aanleiding van een gesprek tot stand gekomen. In het gesprek neemt de klant referentie materiaal mee. Met deze ideetjes ga ik aan de slag om de Tattoo te ontwerpen. Uit voorzorg zet ik slechts een deel van het ontwerp op de foto.




zonder outline..



Patricia wilde heel graag haar bloemen zonder zwarte outline. Verder waren er nog een aantal opdrachten in de tatoo, zoals de takken niet als echte takken , die meengenomen moesten worden. De vlinder is toegevoegd. Hier zit een schaduw achter, waardoor het lijkt of de vlinder meer op de arm ligt.
Volgende sessie komen er nog vlinders bij en gaan we aan de binnenkant van de arm verder...

Rug tattoo Sugar Skull / Owl

Deze rugtattoo is in twee keer gezet. In de eerste sessie zijn de lijnen en de vleugels gedaan. De tweede keer verder met de schaduwen en de witte highlights. Voor sommige is de rug een hele pijnlijke plek, maar voor Patrick leek het a pièce of cake. 

Chica voor een Chica

De bovenarm van Daphne is klaar. Deze tattoo is in twee sessie gezet. Het afbeelding heeft Daphne al een hele tijd in gedachten voor op het haar arm.

 Het ontwerp wat het uiteindelijk geworden is heb ik aanpast. De namen van haar kinderen staan op de arm. De symboliek verwerkt in de tattoo heeft voor Daphne betekenis waardoor de tattoo voor haar heel speciaal is.